Людям з порушення зору Звичайна версія

Нерухомість для ведення бізнесу і земельні ділянки – на аукціонах у червні

ПРЕСРЕЛІЗ   

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб нагадує інвесторам про можливість придбати на відкритих електронних аукціонах комерційну нерухомість і земельні ділянки банків, що перебувають у ліквідації. Торги відбудуться у червні в системі Prozorro.Продажі.

Зокрема, на продаж будуть виставлені такі лоти:

1. Сучасний складський комплекс для зберігання світлих нафтопродуктів біля міста Дніпра – в селищі Партизанське по вул. Заводська, 25В. Його резервуарний парк має загальну місткість 6400 куб. м. Перевагами об’єкту є зручні залізничні та автомобільні під’їзні шляхи, власна залізнична гілка. Актив належить АТ «Місто Банк» Стартова ціна лоту – 26,7 млн грн. Аукціон відбудеться 1 червня за англійською моделлю. Детальніше про лот G22N019661 – за посиланням.

2. Офісно-складський центр у Києві на вул. Скляренка, 4 загальною площею 10 806 кв. м, оснащений системою пожежогасіння. Об’єкт зацікавить покупців, які шукають будівлю для ведення бізнесу або здачі приміщень в оренду. Також до лоту увійшли 2 448 одиниць основних засобів. Активи належать ПАТ «ДІАМАНТБАНК» і ПАТ «КБ «ПРЕМІУМ». Початкова ціна лоту – 86,65 млн грн. Аукціон відбудеться 3 червня за англійською моделлю. Детальніше про лот G21N019662 – за посиланням.

3. Земельна ділянка площею 113,5 га на столичній Оболоні, розташована в районі вулиць Озерна, Богатирська і Північна. Неподалік – метро «Героїв Дніпра», Міністерське озеро і мальовнича затока з причалом. Актив належить АТ «РОДОВІД БАНК». Початкова ціна лоту – 370 млн грн. Аукціон відбудеться 30 червня за голландською моделлю. Детальніше про лот GL23N019819 – за посиланням.

Крім цього, на продаж у червні будуть виставлені земельні ділянки з садовими і житловими будинками, а також окремі земельні ділянки, які розташовані в  Овідіопольському районі Одеської області та в місті Буча в Київській області. Всі об’єкти мають різну площу, лоти – різну початкову вартість. Торги відбудуться 1 та 9 червня за англійською моделлю аукціону. Детальний опис лотів представлений за посиланням.

Раніше більшість із цих активів уже виставлялася на продаж, однак поки не була викуплена.

Участь у відкритих і прозорих торгах можуть взяти фізичні та юридичні особи, попередньо зареєструвавшись у системі Prozоrro.Продажі. Для цього потрібно вибрати лот, який сподобався, і подати свою пропозицію. Переможцем аукціону стане той, хто запропонує найвищу ціну за лот.

Звертаємо увагу, що це тільки частина аукціонів, запланованих Фондом у червні. Більше інформації про майбутні аукціони і виставлені на продаж активи можна дізнатися на сайті Фонду – за посиланням. Всі гроші, отримані від продажу активів, Фонд спрямує на розрахунки з кредиторами неплатоспроможних банків.